VSO Nederland als werkgever

VSO Nederland

VSO: kennis tegen armoede

Mensen in ontwikkelingslanden weten zelf als geen ander wat hun uitdagingen zijn. Ze zien haarscherp wat er beter kan op hun scholen, in hun ziekenhuizen en bij hun overheden. Zij willen die verbeteringen ook doorvoeren, maar dan wel op eigen kracht, zonder afhankelijk te zijn van giften uit het buitenland. Helaas weten ze niet altijd hóé. VSO brengt mensen samen. Voor beter onderwijs, zorg en bestaanszekerheid.

Onze visie en missie
VSO werkt aan een wereld zonder armoede. Daarvoor brengen we mensen samen om kennis, ervaring en vakmanschap te delen. In het bijzonder op de thema's onderwijs, gezondheidszorg en bestaanszekerheid. We geloven dat mensen de wereld kunnen veranderen, als ze maar over de eigen grenzen heen kijken. Mensen zijn de krachtigste veranderaars en alleen hun samenwerking leidt tot blijvende verbetering. Kennis is daarbij hun machtigste wapen.

Onze aanpak
VSO werkt vanuit de 'theory of change'. Door vakdeskundigen te werven, trainen, begeleiden en uit te zenden. Op aanvraag van organisaties in Afrika en Azië wonen en werken onze vakdeskundigen te midden van lokale collega’s, waarmee ze hun kennis en ervaring delen. Deze collega’s geven hun nieuwe kennis weer door, zodat die zich verspreidt als een olievlek. Werken aan een betere wereld doen we samen met nationale en internationale bedrijven en organisaties. 

Nieuwe vacatures van VSO Nederland

VSO Nederland heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op gezondheidszorgbanen.nl.

Impressie VSO Nederland

Contactgegevens VSO Nederland

Stichting VSO Nederland

Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
Tel. (+31) (0)30 - 23 20 600

Route VSO Nederland

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.