Laboratorium Pathologie Oost Nederland als werkgever

Laboratorium Pathologie Oost Nederland

LabPON staat voor Laboratorium Pathologie Oost-Nederland. Wij zijn gevestigd in Hengelo (Ov) en voeren pathologisch onderzoek uit voor de ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in de regio's Twente en Achterhoek-Oost.

 
Onze staf bestaat uit 17 pathologen. Zij onderzoeken al het ingezonden lichaamsmateriaal op afwijkingen en sturen hun bevindingen in een zogenaamd PA-verslag naar de aanvragende specialist of huisarts. Op jaarbasis worden circa 90.000 PA-verslagen gemaakt. Elke patholoog werkt allround, maar heeft tevens een of meer eigen aandachtsgebieden.
 
LabPON is organisatorisch verdeeld in de afdelingen Histologie, Cytologie en Moleculaire diagnostiek. Hier werken in totaal circa 80 analisten.
Binnen de afdeling Histologie (inclusief Immunopathologie) prepareren de analisten het ingezonden lichaamsmateriaal, opdat de pathologen dit kunnen beoordelen. Meestal gaat het om weefsel dat is afgenomen bij levende patiënten; soms wordt weefsel onderzocht dat via obductie is verkregen.
Bij de afdeling Cytologie gebeurt hetzelfde met ingezonden lichaamsvochten, maar hier verrichten de analisten tevens de eerste screening van het preparaat. In het bijzonder wordt hier de screening voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker uitgevoerd.
Analisten van de afdeling Moleculaire diagnostiek, ten slotte, voeren DNA-analyses uit op de ingezonden materialen.
 
Als grootste pathologisch laboratorium in Nederland willen wij uitblinken in snelheid en kwaliteit, want dat is waar elke patiënt bij is gebaat. De ontwikkeling van onze digitale pathologie zal daar ook zeker aan bijdragen.
 
LabPON werkt op facilitair gebied samen met het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek, dat in hetzelfde pand is gevestigd.

Nieuwe vacatures van Laboratorium Pathologie Oost Nederland

Laboratorium Pathologie Oost Nederland heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op gezondheidszorgbanen.nl.