Heelkunde Friesland Groep als werkgever

Heelkunde Friesland Groep

Heelkunde vormt de kern van de snijdende specialismen. Heelkunde houdt zich bezig met gelokaliseerde ziektes, verwondingen, gezwellen, misvormingen of andere afwijkingen die voor een lokale therapie toegankelijk zijn.

De enorme ontwikkelingen op het gebied van de heelkunde maken het onmogelijk dat iedere chirurg het hele scala van de heelkunde volledig beheerst. Er worden daarom verschillende vakgebieden onderscheiden;

• bariatrische chirurgie
• gastro-intestinale chirurgie (GE)
• longchirurgie
• oncologische chirurgie
• traumachirurgie
• vaatchirurgie

Essentiële eigenschappen voor een goede chirurg zijn handvaardigheid en stressbestendigheid. Ook moet een chirurg snel beslissingen kunnen nemen, overzicht houden, samenwerken en bereid zijn rekening te houden met de grenzen van zijn/haar kunnen.

Hét grote misverstand is dat chirurgen alleen maar opereren; diagnostiek, preoperatieve evaluatie, postoperatieve zorg en follow-up maken een belangrijk deel uit van de werkzaamheden van een chirurg.

Filmpje over het werk van een Chirurg

De chirurgen in Friesland en zorgverzekeraar De Friesland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel gezamenlijk de doelmatigheid en kwaliteit van de heelkundige zorg in Friesland te verbeteren en toekomstbestendig te maken.

Afspraken zijn gemaakt over betrokkenheid en advisering van de chirurgen bij de taakschikking van complexe en laag complexe chirurgische zorg. Het reallocatieplan voor heelkunde heeft zorgverzekeraar De Friesland opgenomen in haar “toekomstvisie op de Friese gezondheidszorg”.

Door kwaliteitsmeting in het zorgproces in te bedden en deze continue en bij (bijna) elke heelkundige patiënt in Friesland te laten gebeuren, niet alleen bij de specialist maar ook in andere delen van het zorgnetwerk rond de patiënt, zal kwaliteit keten overschrijdend inzichtelijk zijn.

Het is hierdoor mogelijk de kwaliteit van de heelkundige zorg in Friesland systematisch te verbeteren en tegelijkertijd een platform voor de herinrichting van de heelkundige zorg te creëren, zodat patiënten de beste zorg op de beste plek kunnen ontvangen.

Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle niet medisch specialistische diensten en/of werkzaamheden die worden verricht op basis van een overeenkomst van opdracht met Regionaal Productiebedrijf Heelkunde B.V. Algemene voorwaarden Niet Medisch Specialistische diensten

Nieuwe vacatures van Heelkunde Friesland Groep

Heelkunde Friesland Groep heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op gezondheidszorgbanen.nl.

Impressie Heelkunde Friesland Groep

Contactgegevens Heelkunde Friesland Groep

Heelkunde Friesland Groep

Henri Duanantweg 2
8934AD Leeuwarden
Tel. 085-3038684

Route Heelkunde Friesland Groep

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.