B12 Institute als werkgever

B12 Institute

Het B12 institute is het eerste Europese onafhankelijke expertisecentrum op het gebied van de diagnose en behandeling van vitamine B12 en folaat deficiëntie. Hernieuwde bewustwording van de gevolgen van vitamine B12 en folaat deficiëntie, maakt het oprichten van een gespecialiseerd diagnose en behandelcentrum centrum noodzakelijk.

Het B12 Institute is een onafhankelijk en zelfstandige behandelcentrum (ZBC / polikliniek) en zorginstelling zonder winstoogmerk. Het verricht medische specialistische zorg en beschikt over een zelfstandige WTZi (Wet Toelating Zorginstellingen ) beschikking van het Ministerie van VWS / CIBG.

AGB-code B12 Institute: 22220908

De B12 Research Group, van waaruit dit initiatief is ontstaan, is nu verbonden het B12 Institute en verricht wetenschappelijk onderzoek naar B vitamines, gerelateerde micronutriënten en metabolisme.

Missie
Het optimaliseren van de diagnostiek en behandeling van vitamine B12 en folaat deficiënte patiënten, om onder- en overbehandeling te voorkomen. Wij denken daarmee een grote kostenbesparing op de gezondheidszorg te kunnen bewerkstelligen.

Onze missie willen we bereiken door:

  • het oprichten van een expertise centrum voor diagnose en behandeling van vitamine B12 en folaat deficiënte patiënten
  • via de B12 Research Group: internationaal samenwerken en uitwisselen van wetenschappelijke informatie en klinische praktijkervaring
  • het opzetten van (postdoc) opleidingen en (bij)scholingsprogramma’s
  • het geven van voorlichting aan artsen en patiënten


Pijlers van het B12 Institute

  • diagnostiek
  • behandeling
  • onderzoek (via de B12 Research Group)
  • educatie


Samenwerking

Het B12 Institute werkt mede vanuit de B12 Research Group nauw samen met internationale onderzoekers, waaronder onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, afdeling Klinische Chemie, en van de University of California, Department of Nutrition, die ook zitting hebben in de Medische en Wetenschappelijke Adviesraad en de B12 Research Group. Alle onderzoekers hebben net als wij een speciale interesse en expertise in het gebied van vitamine B12, one-carbon metabolisme en gerelateerde co-factoren die van grote invloed zijn op de menselijke gezondheid.

Nieuwe vacatures van B12 Institute

B12 Institute heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op gezondheidszorgbanen.nl.

Impressie B12 Institute

Contactgegevens B12 Institute

B12 Institute

Metroplein 90
3083 BB Rotterdam
Tel. 010-7370675

Route B12 Institute

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.