Alzheimer Research Center als werkgever

Alzheimer Research Center
Alzheimer Research Center
 
Het Alzheimer Research Center (ARC) is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in klinische studies (‘trials’) met nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Het ARC werkt nauw samen met het VUmc Alzheimercentrum.
 
Bij medicijnonderzoek wordt de werking en veiligheid van nieuwe medicatie bij patiënten onderzocht. Deelnemers aan een studie worden behandeld met het nieuwe medicament of met een placebo (niet-actief medicament). Een studie duurt gemiddeld tussen de 6 en 24 maanden. Klik voor meer informatie over klinisch medicijnonderzoek op ‘Wat is klinisch medicijnonderzoek’.
 
Het ARC heeft een gespecialiseerd team met toegewijde mensen die voor u klaar staan om u, uw partner en uw kinderen tijdens de gehele duur van de studie op allerlei mogelijke manieren te ondersteunen. Het team bestaat uit een neuroloog, researchverpleegkundigen, onderzoeksartsen en neuropsychologen. De verantwoordelijk artsen en hoofdonderzoekers van de studies zijn dr. Niels Prins en prof. dr. Philip Scheltens.

Nieuwe vacatures van Alzheimer Research Center

Alzheimer Research Center heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op gezondheidszorgbanen.nl.