Academisch Medisch Centrum UvA als werkgever

Academisch Medisch Centrum UvA

Academisch Medisch Centrum

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) is één van de acht universitair medische centra in ons land en wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top.

Als universitair medisch centrum heeft het AMC drie hoofdtaken. Voorop staat de behandeling van patiënten. Daarnaast wordt in het AMC veel medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Derde hoofdtaak is het verzorgen van geneeskundig onderwijs.

Het AMC is ontstaan in 1983. Toen kwamen twee ziekenhuizen uit de Amsterdamse binnenstad, het Wilhelmina Gasthuis en het Binnengasthuis, onder één dak met de geneeskundefaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Daarmee werd het AMC het eerste Nederlandse universitair medisch centrum. In 1988 werd ook het Emma Kinderziekenhuis onderdeel van het nieuwe universiteitsziekenhuis.

Naast de ziekenhuisafdelingen en facultaire afdelingen herbergt het tegenwoordige AMC het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (een KNAW-instelling), de medische afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Academisch Psychiatrisch Centrum. Het terrein rond de hoofdgebouwen biedt plaats aan een toenemend aantal ‘spin-offs’: kleine, uit het AMC voortgekomen onderzoeksbedrijven zoals Arthrogen en Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT).

Daarnaast vestigen er zich onafhankelijke medisch-wetenschappelijke instellingen, waaronder het internationaal opererende IATEC Clinical Trial Services, PharmAccess en het Spinozacentrum voor Neuroimaging.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam stimuleert het AMC de ontwikkeling van een Medical Business Park: innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten op het gebied van gezondheidszorg, bio-sciences en life-sciences.

In september 2011 maakte het AMC bekend intensiever te willen samenwerken met het VUmc. Zij onderzoeken de mogelijkheden van een Academische Medische Alliantie Amsterdam.

Het AMC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Uitgebreide informatie vindt u in de brochure.

Nieuwe vacatures van Academisch Medisch Centrum UvA

Academisch Medisch Centrum UvA heeft momenteel geen vacatures beschikbaar op gezondheidszorgbanen.nl.

Impressie Academisch Medisch Centrum UvA

Contactgegevens Academisch Medisch Centrum UvA

Academisch Medisch Centrum

Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam
Tel. +31 (0)20 5 667722

Route Academisch Medisch Centrum UvA

Klik op de gewenste locatie (i) om de adresgegevens te bekijken en/of uw route te plannen.