ZuidZorg Kraamzorg wordt ‘Voor De Allerkleinste’

12-10-2017

ZuidZorg Kraamzorg heet vanaf 1 november 2017 ‘Voor De Allerkleinste’. De voormalige kraamzorgdivisie van ZuidZorg verwacht als zelfstandige onderneming beter in staat te zijn om snel en efficiënt in te spelen op de snel veranderende moeder- en kindzorg in de regio. Innovatie en samenwerking met de ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken in de regio zijn de belangrijkste pijlers.

br />De naam wordt dezelfde als die van zusterorganisatie VDA die onlangs een nieuwe betekenis kreeg: Voor De Allerkleinste. Er is bewust gekozen voor aansluiting bij VDA en bundeling van krachten. “Onze bedrijfsculturen lijken veel op elkaar en we werken al jaren samen. Verder onder dezelfde naam was een logische stap”, aldus manager Helma van Oijen.

Gewoon goede kraamzorg
“Gewoon goede zorg voor moeder en kind, dat blijft de basis van ons werk”, aldus Helma van Oijen. “Een fijne start die past bij de gezinnen waar we voor werken. Dat klinkt logisch, maar is niet zo vanzelfsprekend als je denkt. Immers, elk gezin en elke wijk is weer anders en het internationale karakter van de regio Eindhoven maakt dat we rekening moeten houden met een grote verscheidenheid aan talen, (kraam)tradities en -gebruiken. Nu we op eigen benen staan, hebben we veel meer ruimte om hierop in te spelen. Bijvoorbeeld met Engelse les voor onze kraamverzorgenden en een Poolse website. Begeleiding bij borstvoeding blijft daarnaast één van onze speerpunten. Sinds kort bieden we deze dienst ook aan ná de kraamtijd.”

Samenwerking
Onder de vleugels van ZuidZorg groeide de kraamzorgorganisatie uit tot één van de belangrijkste samenwerkingspartners van verloskundigen en ziekenhuizen in de regio. Een positie waar ze trots op zijn en in blijven investeren. Helma van Oijen: “We hebben ieder onze eigen rol in de zorg voor de (aanstaande) moeder en haar pasgeboren kind. Samen bekijken we hoe we die zorg kunnen verbeteren en zo goed mogelijk tegemoet kunnen blijven komen aan de wensen van de zwangere en bevallende vrouw. Preventie speelt daarbij een grote rol: een veilige start, voorkomt zorg op een later moment.”