Cochlear lanceert in Nederland de eerste Made for iPhone-geluidsprocessor voor cochleaire implantaten ter wereld

06-10-2017

De CochlearTM Nucleus® 7-geluidsprocessor, de eerste Made for iPhone-geluidsprocessor voor CI ter wereld en tevens de kleinste en lichtste achter-het-oor geluidsprocessor van Cochlear, is voor het eerst op de Nederlandse markt beschikbaar voor mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies.

br />Met de Nucleus 7-geluidsprocessor kunnen mensen met gehoorverlies nu profiteren van optimale hoorprestaties4, waarbij geluid direct vanaf een iPhone®, iPad® of iPod touch® naar hun geluidsprocessor wordt gestreamd. De Nucleus 7-geluidsprocessor is 25% kleiner en 24% lichter* dan de vorige generatie Nucleus geluidsprocessoren. Daarnaast kunnen gebruikers nu makkelijker vanaf hun iPhone of iPod touch zelf hun gehoor regelen, controleren en aanpassen met behulp van de gratis Nucleus Smart App.

"Met Nucleus 7 kunnen mensen met gehoorverlies telefoongesprekken voeren, muziek luisteren, video's kijken en aan FaceTime®-gesprekken deelnemen, waarbij het geluid direct naar hun CI wordt gestreamd. We weten dat deze functies ontzettend belangrijk zijn voor onze gebruikers," zegt Niels van Druten, General Manager, Cochlear Benelux.

Uit een focusgroeptest met de Nucleus 7-geluidsprocessor bleek dat deelnemers het eenvoudiger vonden de nieuwe geluidsprocessor te bedienen met de Nucleus Smart App dan met een afstandsbediening. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 85% van de deelnemers het aangenaam of zeer aangenaam vond om met de Nucleus 7-geluidsprocessor naar muziek te luisteren.

Cochlear biedt ook de eerste Made for iPhone slimme bimodale oplossing. Zo kunnen gebruikers met een combinatie van een hoorapparaat in het ene oor en een CI in het andere, vanaf een compatibele iPhone, iPad of iPod touch, naar beide hooroplossingen streamen. De slimme bimodale oplossing van Nucleus 7 is mogelijk met een 3DReSound™-hoorapparaat en een gekoppelde iPhone, iPad of iPod touch waarmee de functionaliteit van beide hulpmiddelen kan worden aangestuurd.

Niels van Druten juicht de komst van de Nucleus 7-geluidsprocessor toe en geeft aan dat het hierbij gaat om een belangrijke verbetering in de ondersteuning voor mensen met gehoorverlies.

"Verbeteringen in connectiviteit, controle en toegankelijkheid helpen gebruikers niet alleen bij de dagelijkse omgang met hun gehoor, maar maken ook interactie met vrienden, familie en technologie mogelijk. Zo kunnen ze volop van hun leven genieten," zegt Niels van Druten.

De Nucleus 7-geluidsprocessor is voorzien van de toonaangevende SmartSound® iQ met SCAN** en van dubbele microfoon-technologie, waarmee gebruikers in elke omgeving beter kunnen horen. In een druk restaurant of buiten bij harde wind: in lawaaierige omgevingen geeft de technologie prioriteit aan stemmen boven achtergrondgeluiden.

De Nucleus 7-geluidsprocessor biedt een scala aan functies met de Nucleus Smart App, exclusief voor iPhone en iPod touch beschikbaar in de App Store. De nieuwe hooractiviteitentracker registreert de tijd dat de spoel niet geconnecteerd is (elke keer dat de spoel van de geluidsprocessor het implantaat niet detecteert, bijvoorbeeld wanneer deze van het hoofd van een kind is gevallen) en de tijd in spraak (waarbij de in spraakomstandigheden doorgebrachte tijd, inclusief FM en streamen, wordt gemeten in uren). De gebruiker kan een zoekgeraakte processor terugvinden met behulp van de localiseringservices van de Nucleus Smart App. Hiermee wordt de laatste plaats bepaald waarop de processor verbonden is geweest met de gekoppelde iPhone of iPod touch, of de processor nu is kwijtgeraakt in de speeltuin of thuis.

Gehoorverlies wordt vaak niet gezien als een ernstig gezondheidsprobleem. Onbehandeld gehoorverlies kan echter invloed hebben op alle aspecten van het leven, van spraakontwikkeling tot prestaties op school en werk en in sociale interactie. Voor kinderen is vroege interventie cruciaal om met dezelfde snelheid als horende kinderen vaardigheden te ontwikkelen in mondelinge communicatie en geluidsherkenning. Bij volwassenen kan gehoorverlies leiden tot depressie, dementie en een verhoogd risico op een slechte gezondheid, evenals een grotere kans op werkloosheid.

Er is steeds meer bewijs dat ’cochleaire implantaten voor volwassenen een effectieve oplossing zijn voor een grotere groep kandidaten dan voorheen gedacht. Wereldwijd kunnen 450.000 mensen horen dankzij de technologie van Cochlear. De cochleaire implantaten van Cochlear zijn de betrouwbaarste op de markt. Meer mensen kiezen dan ook voor een hooroplossing van Cochlear dan van enig ander merk.