Uniek kijkje achter de schermen van IJsselland Ziekenhuis

06-10-2017

Vanaf maandag 9 oktober is het IJsselland Ziekenhuis te zien in het populaire, medische televisieprogramma Trauma Centrum. De realityserie, die dagelijks gemiddeld 550.000 kijkers trekt, is elke doordeweekse dag om 20.00 uur te zien op SBS6.

br />Een aantal hoofdrolspelers neemt de kijker mee in verschillende mooie en ontroerende verhalen die zich in het ziekenhuis afspelen en laten zien hoe zij persoonlijk betrokken zijn bij hun patiënten en werk. Zorgverleners en patiënten worden gevolgd op de Spoed Eisende Hulp, maar ook op andere afdelingen, zoals de operatiekamers, Nucleaire Geneeskunde en het Maag-, Darm- en Levercentrum.

24/7
Trauma Centrum geeft het IJsselland Ziekenhuis een mooie kans om te laten zien hoe de zorgverleners 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om de beste zorg voor de regio te verlenen. SEH-verpleegkundige Martin is één van de medewerkers die gevolgd wordt. Hij vertelt: "Ik doe mee om mijn vak als verpleegkundige te laten zien. Ik hoop uit te stralen dat ik het na 35 jaar nog steeds een mooi en leuk beroep vind”. Jeroen, ook SEH-verpleegkundige, over waarom hij graag mee wilde doen: “Mijn interesse in de zorg werd gewekt door de medische tv-programma’s die ik vroeger keek. Het is daarom erg leuk om daar nu een rol in te spelen.”

Eerste aflevering
In de eerste aflevering zien we de kleine Roberto geboren worden via een keizersnede. Moeder Maria heeft al twee keizersnedes in de Verenigde Staten gehad en deze ervaarde zij als zeer traumatisch. Gynaecoloog Miriam van Oostwaard zal het kleine ventje ter wereld brengen.

De patiënt voorop
De privacy van de patiënten, hun naasten en zorgmedewerkers staat voorop. Er wordt van te voren uitgebreid informatie gegeven over wat deelname aan het programma inhoudt en wat de rechten van de patiënt zijn. Over het algemeen wordt op deelname aan het programma door patiënten heel positief gereageerd.

Dit is de eerste keer dat een ziekenhuis uit de regio Rotterdam meedoet aan Trauma Centrum.