Amphia behaalt Vaatkeurmerk

14-09-2017

Amphia heeft ook dit jaar weer het Vaatkeurmerk uitgereikt gekregen van de Hart & Vaatgroep. Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriƫle vaatzorg. Er wordt inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en de halsslagader. De toekenning van het keurmerk laat zien dat de zorg rondom vaatchirurgie in Amphia goed georganiseerd is.

br />Doel van het Vaatkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria heeft de Hart & Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen en gebruikt de data die ziekenhuizen aanleveren aan het transparantieportaal van het Zorginstituut NL. De website geeft dit jaar een vollediger beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Nieuw is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website te zien zijn: aantallen complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden.

Behalve het Vaatkeurmerk heeft Amphia ook weer het Spataderkeurmerk behaald. Dit keurmerk – ook een initiatief de Hart & Vaatgroep - wordt uitgereikt aan ziekenhuizen die goede spataderzorg leveren.