Ouderen sneller de juiste zorg met verwijshulp.nl

11-09-2017

Zorgaanbieders in de regio Eemland werken samen om (huis)artsen, ziekenhuizen en transferverpleegkundigen sneller van dienst te zijn bij het vinden van de juiste zorg voor hun patiƫnten. Met het gratis digitale platform Verwijshulp.nl bieden zij een actueel overzicht van beschikbare plaatsen voor tijdelijk verblijf of wonen met zorg voor ouderen met een zorgvraag. Verwijshulp.nl is voor iedereen beschikbaar: ook ouderen met een zorgvraag en /of hun mantelzorgers kunnen verwijshulp.nl raadplegen.

br />Sneller de juiste zorg
Vooral nu na de regio Gooi- en Vechtstreek, ook nagenoeg alle organisaties voor ouderenzorg in Eemland zijn aangesloten, biedt het platform een compleet en actueel overzicht van beschikbare mogelijkheden in een groot gebied. “Belangrijk, want hiermee wordt het zoeken naar de juiste zorgplek voor een oudere eenvoudiger. Dat betekent dat verwijzers zoals (huis)artsen, ziekenhuizen en transferverpleegkundigen minder tijd kwijt zijn, maar vooral dat ouderen sneller de zorg en ondersteuning kunnen krijgen die zij nodig hebben”, aldus de samenwerkende zorgorganisaties.

Over verwijshulp.nl
Het digitaal platform werd eind 2015 ontwikkeld in de regio Rotterdam, overgenomen in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland en is nu uitgebreid met bijna alle ouderenzorgorganisaties. Hierdoor is er nu een compleet overzicht waardoor nu nog makkelijker gezocht kan worden naar een passende zorgplaats voor een oudere in een groot gebied: soms dichtbij, soms iets verder weg.

In de regio Eemland zijn de zorgorganisaties Amaris Zorggroep, Accolade Zorg, Beweging 3.0, De Koperhorst, Lyvore, St. Pieters en Bloklands Gasthuis en Zorg- en Wooncentrum De Haven aangesloten bij verwijshulp.nl.
Alle beschikbare plaatsen zijn direct inzichtelijk. Artsen, huisartsen, ziekenhuizen en transferverpleegkundigen kunnen gratis en zonder in te loggen eenvoudig gebruik maken van verwijshulp.nl en via de website direct contact opnemen met de zorgorganisatie die het beste past bij de wensen en behoeften van de patiënt.