Uitbreiding raad van bestuur Wilhelmina Ziekenhuis Assen

06-09-2017

Per 1 november 2017 treedt Suzanne Kruizinga aan als lid van de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Samen met de huidige bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen vormt zij dan de nieuwe tweehoofdige raad van bestuur. Suzanne Kruizinga, opgeleid als spoedeisendehulparts, werkt nu nog als bestuurslid bij CNV Connectief, waar ze de sector Zorg & Welzijn in haar portefeuille heeft.

br />Naast haar functie bij CNV Connectief is Suzanne Kruizinga actief in verschillende andere bestuursfuncties en in toezichthoudende functies, met name bij zorgorganisaties. Haar deskundigheid ligt vooral op het gebied van kwaliteit en veiligheid, thema’s die belangrijk zijn voor het WZA. Ze woont in Zeist, is 44 jaar, getrouwd en moeder van vier kinderen.

Betrokken, deskundig en energiek
De raad van toezicht heeft Suzanne Kruizinga benoemd na een positief advies van een viertal adviescommissies, bestaande uit een vertegenwoordiging van de cliëntenraad, de medische staf, de ondernemingsraad en verpleegkundige adviesraad en het directieteam van het WZA. Eduard Klasen, voorzitter van de raad van toezicht van het WZA, is blij met haar benoeming. “Haar bestuurlijke ervaring en haar ervaring in de ziekenhuiswereld maken haar bij uitstek geschikt als lid van de raad van bestuur van het WZA. Met Suzanne Kruizinga halen we een betrokken, deskundig en energiek bestuurslid in huis, dat samen met Boudewijn Ponsioen kan zorgen voor een goede toekomst voor het WZA.”

Suzanne Kruizinga begon haar loopbaan als arts-assistent in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Daar werkte ze van 2003 tot 2007 als spoedeisendehulparts en van 2007 tot 2012 als hoofd van de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care. Vervolgens was ze gedurende drie jaar Medisch Hoofd bij Ziekenhuis de Gelderse Vallei. In 2015 maakte ze de overstap naar CNV Connectief. “Als voorzitter van CNV Zorg & Welzijn heb ik goede jaren meegemaakt, met onder meer twee grote nationale zorgakkoorden. Mijn hart ligt vooral bij de zorg en bij het contact met de medisch specialisten en verpleegkundigen. Bij het WZA wil ik samen met hen de kwaliteit verhogen en het WZA klaar voor de toekomst maken.”

Tweehoofdige raad van bestuur
De benoeming van Suzanne Kruizinga betekent een uitbreiding van de raad van bestuur van het WZA. “Het besluit om naast de voorzitter een lid raad van bestuur te benoemen heeft alles te maken met de interne en externe ontwikkelingen in de zorg,” aldus Eduard Klasen. “De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Door de toenemende complexiteit wordt de belasting voor één bestuurslid te zwaar.”