Alle klinische cardiologische zorg op één locatie

31-08-2017

Met een druk op een symbolische startknop in de vorm van een hart openden burgemeester Laila M. Driessen van Leiderdorp en Marja Ho-Dac, lid van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep, vandaag het geheel verbouwde en vernieuwde CCU-complex van Alrijne Ziekenhuis.

br />Patiënten kunnen nu 24 uur per dag terecht in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp voor invasieve onderzoeken en behandelingen in een nieuw complex met de nieuwste apparatuur waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste hygiëne maatregelen.

Marja Ho-Dac: ‘Wat bijzonder is, is dat bij het maken van de bouwplannen, maar ook tijdens de gehele bouw, collega’s van de vakgroepen Radiologie en Cardiologie betrokken zijn geweest. Het CCU-complex is door onze collega’s met hart voor de patiënt gebouwd.’

Burgemeester Laila M. Driessen: ‘Alrijne is een ziekenhuis dat de ontwikkelingen in de zorg en de maatschappij nauwlettend volgt en zich daar steeds weer op aanpast. Voor patiënten in de regio is het een goede zaak, om zo’n duurzaam, op de toekomst gericht en goed uitgerust centrum te hebben.’

Ruim een jaar geleden besloot Alrijne Zorggroep om alle klinische cardiologische zorg op één locatie te huisvesten. Een verbouwing was nodig om meer ruimte te creëren en de zorg zo efficiënt mogelijk in te richten. Voor diagnostiek en behandeling is er nu een hartkatheterisatiekamer die volledig tot de beschikking staat van Cardiologie. Tevens is er een angiografiekamer beschikbaar voor Radiologie en Cardiologie.