Artsen België meestverdienende starters

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

08-08-2017

Van de starters op de Belgische arbeidsmarkt verdienen de pasafgestudeerde artsen het meest. Hun gemiddelde brutosalaris is 3308 euro per maand.

Op de tweede plek staan startende farmaceuten gevolgd door afgestudeerden van technische opleidingen, zoals ingenieursopleidingen en informatica. Biomedische wetenschappen staat op nummer zes. Een studie rechten levert een gemiddeld starterssalaris van 2425 euro op en staat op de tiende plek van de hoogste starterslonen, zo schrijft De Morgen, die zich baseert op cijfers van vacature.com en KU Leuven.

Volgens De Morgen hebben ouders die hun kind constant aan het hoofd zeuren goed zijn best te doen op school gelijk. In België verdienen starters met een hoger diploma navenant meer. Iemand met een bachelor op zak verdient meteen gemiddeld 4,8 procent beter dan iemand zonder. Iemand met een hbo-masterdiploma verdient weer 2,6 procent beter. Een universitaire master levert 12 procent meer op dan een hbo-master. De gemiddelde, voltijds werkende Belg verdient 3401 euro bruto per maand. Het gemiddelde startersloon in België ligt op 2369 euro bruto.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact