Eerste Psycholance in Drenthe gaat rijden

03-08-2017

UMCG Ambulancezorg presenteert met trots de Psycholance voor de provincie Drenthe. Vanaf 14 augustus gaat de Psycholance daadwerkelijk rijden met een GGZ verpleegkundige en een ambulancechauffeur. De Psycholance is een vervoersmiddel speciaal voor personen met verward gedrag. Zij verdienen een, op hun problematiek toegesneden, behandeling. Met de komst van de Psycholance kan de GGZ verpleegkundige de patiënt ter plekke triëren om zo het directe vervolg te bepalen. Dat is het unieke aan de Psycholance.

br />U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële start van de Psycholance in de provincie Drenthe. Op maandag 14 augustus om 12.00 uur wordt de Psycholance gepresenteerd en vanaf 15.00 uur gaat hij officieel de weg op.
Tijdens dit persmoment is het mogelijk om een kijkje te nemen in de Psycholance. Ook zijn de teams die in de Psycholance gaan rijden aanwezig om de nodige uitleg te geven.

De komst van de Psycholance is mogelijk gemaakt door middel van een nauwe samenwerking met diverse partijen zoals, UMCG Ambulancezorg, GGZ Drenthe, gemeente Assen, politie en de Meldkamer. Ook andere ketenpartners zijn betrokken zoals de GGD en verslavingszorg etc.