MI Consultancy introduceert nieuw VIPP-portaal

03-08-2017

Het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) heeft 32,5 miljoen vrijgemaakt voor subsidies aan Zelfstandige Behandelcentra. MI Consultancy ondersteunt ZBC’s die aanspraak maken op deze regeling middels een speciaal VIPP-portaal. Via dit beveiligde platform van MI Consultancy hebben patiënten de mogelijkheid om eigen medische gegevens in te zien. Zowel zorgverleners als patiënten hebben de juiste en meest actuele gegevens binnen bereik.

br />Consultant van MI Consultancy Eline Klop is enthousiast over dit nieuwe programma: “Het VIPP-programma moet ervoor zorgen dat zorginstellingen extra stappen zetten in het ontsluiten van digitale informatie. MI Consultancy is voorloper in het VIPP-programma en wij weten precies hoe we ZBC’s kunnen ondersteunen. Ons VIPP-portaal is gereed en kan direct in gebruik genomen worden. Naast de online inzage in eigen medische gegevens kunnen er online afspraken worden gemaakt, vragenlijsten worden ingevuld, labuitslagen en glucosemetingen worden bekeken, etc. We helpen ZBC’s om de volledige informatievoorziening te optimaliseren en de doelstellingen van het VIPP-programma te realiseren.”

Voor het kunnen aanvragen van de subsidie, is het invullen van het intakeformulier en de nulmeting noodzakelijk. MI Consultancy kan klinieken ook hierbij ondersteunen. Het intakeformulier dient vóór 15 augustus te worden ingevuld op de website van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De website www.vipp-programma.nl, onderdeel van de rijksoverheid, geeft actuele informatie over het programma.