Ontslag voor alle medewerkers failliet De Sionsberg

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

26-11-2014

Zorggroep Pasana, waar het ziekenhuis De Sionsberg en diverse vormen van ouderenzorg onder vallen, vraagt vandaag faillissement aan voor de gehele zorggroep. Volgens Pasana gebeurt dit omdat De Sionsberg niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Een doorstart van de ouderenzorg wordt nu voorbereid, maar de voorgenomen fusie van De Sionsberg met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gaat niet door.

align="">Een woordvoerder van De Sionsberg bevestigt dat Pasana een schuld heeft van 40 miljoen euro, zoals eerder al in de media werd genoemd naar aanleiding van een personeelsbijeenkomst. Het merendeel van die schuld kan op conto worden geschreven van De Sionsberg. Tijdens de persconferentie is volgens de NOS aangekondigd dat alle 250 medewerkers hun baan verliezen; salarissen kunnen niet meer worden uitbetaald. Ook wordt het ziekenhuis ‘binnenkort’ gesloten.

Over de vraag of een doorstart mogelijk is voor De Sionsberg doet Pasana, in het persbericht dat ze uitgaf, geen uitspraken. Ook de woordvoerder van De Sionsberg doet er het zwijgen toe. ‘Daar zal de curator naar moeten kijken.’ Stafvoorzitter Jan Leendert Brouwer bevestigde gisteren al tegenover Medisch Contact dat de 39 specialisten van het ziekenhuis plannen hebben voor een doorstart. Zij willen zelf investeren in het ziekenhuis, samen met andere dokters om het ziekenhuis in afgeslankte vorm toch door te laten gaan.

Simone Paauw

Persbericht Pasana

NOS: Ziekenhuis De Sionsberg ontslaat alle werknemers

Lees ook:

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact