Bouw Domstate, zorghotel en behandelcentrum vandaag gestart

28-06-2017

Op woensdag 28 juni 2017 is het officiƫle startschot gegeven voor de bouw van Domstate, zorghotel en behandelcentrum. Het flatgebouw aan de Beneluxlaan in Utrecht, waar ooit reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen gevestigd was, wordt hiervoor totaal gestript en gerenoveerd tot een modern zorghotel.

br />Domstate opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. In het zorghotel komen 84 kamers, verdeeld over 6 etages. Domstate biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die revalideert of herstelt na een operatie of ziekte. Onder het motto ‘alles is revalidatie’ zijn de gasten actief bezig om aan te sterken en hun zelfstandigheid weer terug te winnen. Voor dit tijdelijk verblijf is een indicatie nodig, bijvoorbeeld voor Eerstelijns verblijf (Elv) of Geriatrische revalidatiezorg (Grz).

Behandelcentrum
In het behandelcentrum kunnen mensen terecht voor poliklinische revalidatie. Ook komt er een vestiging van de thuiszorg van AxionContinu en een Diagnostisch Centrum van Saltro. In dit centrum kunnen mensen terecht voor bijvoorbeeld bloedonderzoek en echo’s. Saltro werkt hierbij samen met de Utrechtse huisartsen en ziekenhuizen.

Voorzieningen
Domstate krijgt moderne voorzieningen, zoals comfortabele kamers met sanitair, goed uitgeruste therapieruimtes, een restaurant, café, loungeruimtes, binnentuin, terras en een thuiszorgwinkel.

Opbouw
Het gebouw waarin Domstate wordt gerealiseerd, werd in 1972 gebouwd als reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen. Nadat de bewoners van Albert van Koningsbruggen in 2004 verhuisden naar de naastgelegen nieuwbouw, woonden er studenten. In januari 2017 is gestart met de sloopwerkzaamheden. De sloper heeft het pand inmiddels geheel gestript tot een ‘kaal karkas’ met alleen betonnen vloeren en pilaren. Vanaf juni 2017 is gestart met de opbouw van het zorghotel. Op bijgaande afbeelding een impressie van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Met de komst van Domstate voorziet AxionContinu in een groeiende behoefte aan voorzieningen voor revalidatie en tijdelijke zorg met verblijf (eerstelijns verblijf).

Over AxionContinu
AxionContinu is een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie met locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik. Onze passie: het bieden van waardevolle zorg door te denken in mogelijkheden. In wat er wél kan. Zo halen we het beste uit een situatie, zelfs als deze onomkeerbaar is.