Medicamus kiest voor VitalHealth en biedt eHealth interventies

21-06-2017

Medicamus, een coöperatie van 70 huisartsen in de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde geeft de patiënt steeds meer ruimte voor eHealth. Met een populatie van 150.000 inwoners en 51 aangesloten praktijken, neemt de persoonsgerichte zorg een vlucht op de Veluwe. Medicamus breidt haar eHealth mogelijkheden nu uit met Module GGZ en ZelfZorg Platform e-Vita van VitalHealth Software. Patiënten krijgen daarmee één gepersonaliseerde app of portaal. Module GGZ is gekoppeld aan het HIS van Medicamus en gekoppeld met de interventies van Minddistrict.

br />Waar eerder gebruik werd gemaakt van meerdere platformen, kunnen patiënten en zorgverleners bij Medicamus na implementatie ten behoeve van zelfzorg gebruik maken van één platform: e-Vita, een onderdeel van het Regionaal eHealth Platform van VitalHealth Software. Dit platform ondersteunt samenwerken rondom een centraal dossier waarbij de patiënt integraal begeleid kan worden. Het platform kan vanwege de open standaarden aansluiten op de bestaande systemen zodat sprake is van goede informatie-uitwisseling.

“We zitten in een beweging van onderling verwijzen naar samenwerken, niet alleen met andere zorgverleners,maar ook met moderne ondersteuning voor de patiënt. Daarvoor is een ander platform nodig en we hebben dat gevonden met VitalHealth”, vertelt Roland Ekkelenkamp, directeur bij Medicamus.

Patiënt heeft de regie
Bij zelfmanagement voor de patiënt gaat het erom dat de patiënten geïnformeerd en gemotiveerd worden. e-Vita is intuïtief ingericht en daarmee eenvoudig te gebruiken. Patiënt en zorgverlener(s) kunnen gezamenlijk aan het individueel zorgplan werken door middel van thuismeten, educatie en communicatie. Op basis van persoonlijke voorkeuren en mate van zelfredzaamheid worden gebruikers persoonsgericht en geautomatiseerd begeleid.

Nieuwe Koppeltaal GGZ-standaard
De Module GGZ, eveneens onderdeel van het Regionale eHealth Platform van VitalHealth, zorgt voor integraal overzicht en naadloze samenwerking tussen een multidisciplinair team van zorgverleners en patiënten binnen het zorgnetwerk van de GGZ. Deze module is op basis van de nieuwe Koppeltaal GGZ-standaard geïntegreerd met Minddistrict. Zorgverleners hoeven daardoor niet meer in te loggen in meerdere systemen. Daarnaast wordt de inhoud van de digitale begeleiding in het dossier zichtbaar en vormt het een integraal onderdeel van de behandeling. Patiënten profiteren ervan dat alle zorgverleners in de keten goed geïnformeerd zijn, waardoor zij optimale zorg kunnen ontvangen.

Zowel e-Vita als Module GGZ zijn net als alle andere oplossingen van VitalHealth gebaseerd op het VitalHealth Platform, een krachtige modelleerbare software-ontwikkelomgeving voor de gezondheidszorg. Deze is speciaal ontworpen om snel (cloud-based) eHealth-oplossingen te realiseren en te integreren met bestaande systemen.