Mirella Minkman vicevoorzitter Executive Board International Foundation for Integrated Care

15-05-2017

Mirella Minkman, bijzonder hoogleraar innovatie van organisatie en governance van de langdurende integrale zorg aan de TIAS School for Business and Society en directeur Innovatie en onderzoek van Vilans volgt prof. Guus Schrijvers op in het bestuur van de International Foundation of Integrated Care (IFIC).

br />

IFIC, opgericht door Guus Schrijvers, heeft als netwerkorganisatie het doel om wereldwijd de kennisontwikkeling en –uitwisseling over integrale zorg te stimuleren en te ondersteunen. IFIC is de internationale opinieleider op het gebied van integrale zorg, die experts verbindt doormiddel van congressen, een tijdschrift, een academie en community activiteiten, onder andere in internationale ‘hubs’. Meer informatie over de activiteiten van IFIC is te vinden op https://integratedcarefoundation.org/.

Mirella Minkman pleit in haar werk voor meer aandacht voor integraliteit bij de inrichting en de besturing van de zorg. Op dit moment is de zorg nog langs lijnen georganiseerd, terwijl vernieuwing nodig is om juist over lijnen en domeinen heen te organiseren, en zorg te verbinden met andere domeinen dan ‘zorg’. Minder lijnen, meer integraliteit vanuit de vraag van de mens of cliënt en incentives voor professionals om met anderen samen te werken is noodzakelijk om de complexiteit van de huidige systemen te verminderen. Minkman onderzoekt hoe organisaties op het niveau van besturing kunnen veranderen in de richting van een meer integrale aanpak en werkwijze.