Ziekenhuislocatie Scheper beloond voor kwaliteit van zorg

11-04-2017

Ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep ontving gisteren het zogeheten NIAZ-certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat de kwaliteit van zorg in het Scheper goed is. Het certificaat werd vandaag overhandigd door NIAZ-directeur Kees van Dun aan Carla van de Wiel, voorzitter raad van bestuur a.i.

br />

‘Het behalen van dit belangrijke certificaat is een resultaat van hard werken en een prachtige beloning voor onze medewerkers die dat hebben gedaan’, aldus Van de Wiel. ‘Alle reden dus om trots te zijn. Het zekerstellen van de kwaliteit van de zorg is iets waar we iedere dag hard voor werken. Dit resultaat laat zien dat we op de goede weg zijn.’

Kwaliteit van zorg heeft constant aandacht nodig. Daarom pakt Treant Zorggroep de komende periode een aantal verbeterpunten en aanwijzingen van het NIAZ op die – óndanks de behaalde heraccreditatie – beter kunnen. Deze verbeterpunten en aanwijzingen hebben voornamelijk betrekking op het borgen van taken en acties die een bijdrage leveren aan de kwaliteit en veiligheid van zorg.
De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste keurmerk in de ziekenhuiszorg. Alle ziekenhuislocaties van Treant zijn in het bezit van de accreditatie. Het keurmerk geeft aan dat een ziekenhuis veilige en verantwoorde zorg biedt. Toekenning van het keurmerk gebeurt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), een onafhankelijk instituut dat kwaliteitssystemen in de zorg toetst.