Raad van bestuur Flevoziekenhuis weer compleet

30-03-2017

De raad van toezicht van het Flevoziekenhuis heeft per 1 april Edo Schubert en per 1 juni Annette Fijn van Draat benoemd als lid van de raad van bestuur. Met de voorzitter van de raad van bestuur, Anita Arts, bestaat de raad van bestuur daarmee uit drie leden.

 

Anita Arts is sinds januari 2013 voorzitter van de raad van bestuur en blijft dat in de nieuwe samenstelling. Zij wordt verantwoordelijk voor strategie en allianties, innovatie (waaronder digitalisering en technologie), HR en communicatie.

Edo Schubert wordt verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van zorg. De afgelopen periode was hij al interim-portefeuillehouder in het bestuursteam. Schubert werkt al ruim tien jaar als internist-intensivist op de intensive care van het Flevoziekenhuis en blijft dat gemiddeld twee dagdelen per week doen. Hij was in het verleden onder andere voorzitter van het bestuur van de medische staf.

Annette Fijn van Draat treedt per 1 juni toe tot de raad van bestuur. Zij wordt verantwoordelijk voor bedrijfsvoering en financiën. Fijn van Draat is op dit moment werkzaam als manager bedrijfsvoering van het Onderwijscentrum en van de divisie Biomedische Genetica van het UMC Utrecht.

Lode Wigersma, voorzitter raad van toezicht: “Wij zijn verheugd met het aantreden van twee nieuwe leden van de raad van bestuur. Zij hebben de steun van de adviesorganen gekregen, een belangrijk gegeven voor een goede start. De raad van toezicht wenst de raad van bestuur veel succes en ziet uit naar voortzetting van de samenwerking in deze nieuwe samenstelling.”

Anita Arts kijkt uit naar de samenwerking: “Ik ben blij met de nieuwe collega’s en zie het als een volgende fase. We gaan door met het blijvend verbeteren van onze kwaliteit en veiligheid van zorg en het professionaliseren van onze bedrijfsvoering. Bovendien willen we meer energie steken in innovatie en de mogelijkheden van technologie en ICT om de zorg voor patiënten nóg beter en eigentijdser te maken. Topzorg dichtbij brengen, samen met onze alliantie-partners.”

Het Flevoziekenhuis kende eerst een raad van bestuur met twee leden. De raad van toezicht besloot na het vertrek van Co’tje Admiraal tot een driehoofdige raad van bestuur. Met deze twee benoemingen is de raad van bestuur weer volledig op sterkte.