Succesvolle overgang nieuw patiëntendossier Diakonessenhuis

15-03-2017

Het Diakonessenhuis Utrecht is vanaf vrijdag 10 maart overgestapt op HiX, een nieuwe versie van het elektronische patiëntendossier (EPD). De overgang verloopt soepel. Met HiX heeft het Diakonessenhuis een elektronisch patiëntendossier dat klaar is voor de toekomst.

br />

Het Diakonessenhuis zet zich continu in om de zorg voor zijn patiënten te verbeteren. Een EPD met veel mogelijkheden is daarbij een randvoorwaarde. HiX geeft de mogelijkheid om het EPD volgens de nieuwste technieken in te richten en uit te bouwen. John Taks, voorzitter Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis: “Met ons vernieuwde EPD kunnen we ook op digitaal gebied de zorg voor onze patiënten verder verbeteren. Met dit EPD kunnen we bijvoorbeeld een patiëntportaal ontwikkelen waarmee patiënten hun eigen dossier kunnen inzien en afspraken kunnen maken en waarin nog meer moderne mogelijkheden zitten. Met HiX kunnen we patiënten dus nog beter van dienst zijn, op de manier waarop en het tijdstip dat ze dat zelf willen. Bovendien is het gebruiksvriendelijker voor de collega’s die er mee werken”.

Het ziekenhuis heeft voor HiX gekozen omdat veel andere ziekenhuizen ermee werken, waaronder het UMC Utrecht. John Taks ”Door hetzelfde systeem te gebruiken, kunnen we makkelijk met elkaar samenwerken om patiëntgegevens veilig en snel te kunnen uitwisselen”.

Zorgverleners waar het ziekenhuis mee samenwerkt, zoals de ambulancedienst, huisartsen en verloskundigen, zijn op de hoogte gebracht van de overgang en ook patiënten worden geattendeerd op de mogelijkheid dat er iets langere wachttijden kunnen ontstaan omdat de medewerkers van het ziekenhuis met een nieuw EPD werken. Daarvan is echter nauwelijks sprake, de overgang verloopt erg soepel.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn
Het Diakonessenhuis, opgericht in 1844, is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis op drie locaties in de regio Utrecht. Ruim 2400 medewerkers, onder wie 194 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige, veilige, tijdige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen van diverse onafhankelijke instanties waaronder patiëntenorganisaties. Het Diakonessenhuis is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 402.500 mensen de poliklinieken, worden ongeveer 24.400 patiënten voor een of meerdere dagen opgenomen en vinden er ongeveer 24.000 dagbehandelingen plaats.