Nederlands ziekenhuis investeert in beeldoplossing van Sectra

04-03-2017

Internationaal medisch IT en cybersecurity bedrijf Sectra (STO: SECT B) heeft in Nederland een tienjarig contract met Isala ondertekend. De opdracht omvat Sectra’s IT oplossing voor medische diagnostiek. De oplossing stelt artsen in Isala in staat om beelden te bekijken en te beoordelen vanuit één van de twee ziekenhuis locaties, ongeacht waar de beelden gemaakt zijn. De gezamenlijke oplossing maakt het ook mogelijk om op een efficiënte manier medewerkers uit te wisselen tussen de beide locaties.

 

De twee locaties van Isala zijn gevestigd in de Nederlandse steden Zwolle en Meppel en de oplossing van Sectra vervangt de twee beeldvormingsoplossingen die momenteel gebruikt worden op beide locaties. In totaal zullen ongeveer 400.000 verrichtingen per jaar gedaan worden.

"Met deze oplossing geleverd door Sectra, zal informatie de patiënt volgen in plaats van andersom. Sectra's bewezen staat van dienst om systemen te leveren met extreem hoge beschikbaarheid was een ander belangrijk aspect voor ons in de keuze van de leverancier. Deze stabiliteit is essentieel in het leveren van efficiënte gezondheidszorg," zegt Roel Venema, lid Raad van Bestuur bij Isala.

Sectra Enterprise Image Management
De gekozen oplossing door Isala is onderdeel van Sectra’s beeldmanagement oplossing welke modulair is en de meest beeld intensieve afdelingen – radiologie, nucleaire geneeskunde pathologie, cardiologie en orthopedie ondersteunt. Met hetzelfde technische platform als basis kunnen klanten gemakkelijk naar andere specialismen uitbreiden om zo een volledige beeldmanagement oplossing te creëren zonder grote investeringen.

Maak kennis met Sectra tijdens de ECR 2017
Sectra’s beeldmanagement oplossing zal worden getoond op stand #411 op de ECR in Wenen van 2 tot en met 5 maart. Lees meer over Sectra op de ECR en boek een afspraak op de stand via www.sectra.com/ecr