Nu e-learning module ‘Antibiotica 3’ online!

15-02-2017

Het e-learningaanbod van de NVML is begin februari uitgebreid met de nieuwe module ‘Antibiotica 3’. Met deze uitbreiding is het totaal aan modules op 21 gekomen. Het streven is om voor alle disciplines binnen de medische laboratoria relevante modules aan te bieden op verschillende niveaus. Daarom is de uitbreiding met de module ‘Antibiotica 3’ een goede aanvulling op de al bestaande mogelijkheden.

 

Inhoud module
In deze derde van vier antibiotica modules, geschreven vanuit het oogpunt van de medisch microbiologisch analist, worden de belangrijkste nu bekende resistentiemechanismen, aanwezig bij Gramnegatieve staven en de diagnostiek hierop uitgelegd. Aan het eind vindt u een begrippenlijst.
De module bestaat uit 8 leertaken. Na de leertaken volgt een toets. Het examen bestaat uit 10 vragen.
Minimum niveau: post-HBO.

Weblectures
De gebruikers van NVML-e-learning kunnen ook profiteren van een aantal interessante weblectures. Deze zijn opgenomen tijdens NVML-congressen van de afgelopen jaren. De laatst geplaatste weblectures zijn:
· Semenopwerktechnieken en IUI: spreker is mw. dr. C.M Boomsma, gynaecoloog bij het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom -Roosendaal
· Transfusie-reactie: is dit een transfusiereactie?: spreker is mw. dr. L. van Pampus, internist-hematoloog/ bloedtransfusiespecialist bij het Radboudumc in Nijmegen.

Een overzicht van alle weblectures tref u HIER aan.

Belangstelling?
Voor het volgen van de e-learning van de NVML kunnen organisaties staffels aanschaffen. Met een staffel zijn zij verzekerd van het kunnen volgen van alle bestaande en toekomstige modules voor de duur van een (kalender)jaar. Alles over de inschrijving, zowel voor organisaties als individueel, is te vinden op de website https://www.nvml.nl/Opleiding__registratie/81/E-Learning.html