IHE Nederland op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 - IHE Helpt!

13-02-2017

Van 14 tot en met 16 maart aanstaande vindt wederom de beurs Zorg & ICT plaats in de Jaarbeurs te Utrecht; het kennisplatform voor mensgerichte zorginnovatie. Zoals elk jaar is ook IHE Nederland weer aanwezig, want IHEHELPT!

br />

De zorg verschuift, van binnen de muren van een instelling naar complexe regionale samenwerkingsverbanden en tussen patiënt en zorgverlener. De informatie-uitwisseling moet snel en veilig. IHE wordt meer en meer geaccepteerd als de ‘de standaard’ om deze uitwisseling mogelijk te maken. IHE HELPT!

Op de vakbeurs is IHE aanwezig met een stand (A006 in Hal 10). Op de stand wordt onder meer een interoperabiliteitsdemonstratie gegeven aan de hand van een casus rondom Geboortezorg. De bedrijven Forcare, Alphatron, Topicus en VANAD/Enovation – deelnemers van IHE – maken deze demonstratie mogelijk.

Naast activiteiten op de stand organiseert IHE ook zogenaamde tours met vijf leveranciers (en deelnemers van IHE) op het gebied van zorg & ICT. Bezoekers kunnen met IHE een rondje over de beurs maken. Aan de hand van een tweetal thema’s laat IHE hen zien wat mogelijk is binnen bestaande zorg/ict-oplossingen, hoe standaarden in zorg/ict hierbij helpen en hoe deze in verschillende oplossingen zijn verwerkt. De thema’s zijn: (a) IHE HELPT, ook bij Privacy & Security en (b) IHE HELPT, de patient als partner in het zorgproces.

Tot slot verzorgt IHE Nederland een aantal lezingen. Jelle Ferwerda, CEO LogicNets, vertelt over Clinical Decision Support en de rol van IHE/interoperabiliteit hierin. De lezing van Renie Heerbaart, directeur IZIT, gaat over de samenwerkende regio’s (RSO’s). Bij uitwisseling van gegevens tussen zorginstellingen, zowel regionaal, bovenregionaal als nationaal is samenwerking van cruciaal belang. De RSO’s spelen hierin een actieve rol.

Bent u als pers geïnteresseerd in de activiteiten van IHE? Spreek ons dan gerust aan op de vakbeurs Zorg & ICT 2017!