De KNMP introduceert weer twee nieuwe apps

09-02-2017

De KNMP introduceert per 9 februari 2017 twee nieuwe apps voor zorgprofessionals: GnmVerkeer en NierDosering. Eerder lanceerde de KNMP al de app IA Oncologie 2016 en de Appotheek.

br />

GnmVerkeer
Eén op de zes Nederlanders gebruikt geneesmiddelen die de rijvaardigheid negatief kunnen beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks in Nederland tussen de 33 en 66 doden vallen door gebruik van rijgevaarlijke geneesmiddelen.

De app GnmVerkeer bevat verkeersdeelname-adviezen voor ruim 200 geneesmiddelen. De adviezen geven informatie over de mate waarin het geneesmiddel de rijvaardigheid beïnvloedt, de invloed van de dosering, de tijdsduur van invloed op de rijvaardigheid en indien mogelijk rijveiligere alternatieven.

NierDosering
De app NierDosering is bedoeld als hulpmiddel voor apothekers en andere zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met een verminderde nierfunctie. In de app staan doseringsadviezen voor volwassenen voor ruim 600 geneesmiddelen. De adviezen variëren van 'Geen actie nodig' tot uitgebreide doseringsaanpassingen.

Een verrijking zijn onder meer een rekenformule voor het schatten van de nierfunctie offline en een klikbare tabel met de geneesmiddelen ingedeeld naar de farmacotherapeutische groepen.

Kosteloos
De app GnmVerkeer is voor iedereen in het eerste jaar kosteloos. De app NierDosering kost € 18,99 incl. btw. Beide apps zijn beschikbaar in de App Store (iOS) en Play Store (Android).