FysioHolland en Medicort bundelen hun krachten

09-02-2017

De grote fysiotherapie-organisaties FysioHolland en Medicort hebben hun krachten gebundeld. Dit als antwoord op de ontwikkelingen binnen de fysiotherapie, die om schaalvergroting en innovatie vragen. Door deze consolidatieslag realiseren FysioHolland en Medicort het grootste aanbod van gespecialiseerde fysiotherapie in Nederland.

br />

FysioHolland bestaat uit ruim 80 praktijken en expertisecentra die verspreid zijn over een groot deel van Nederland. De organisatie heeft een uitgebreid aanbod, van algemene en gespecialiseerde fysiotherapie tot beweegprogramma’s voor specifieke doelgroepen. FysioHolland werkt samen met zorgpartners, gezondheidscentra en ziekenhuizen.

Medicort, geconcentreerd in het centrum van het land, biedt specialistische fysiotherapie, sportfysiotherapie en orthopedische revalidatie. Dit doet zij in nauwe samenwerking met klinieken, ziekenhuizen en zorgorganisaties. Medicort is door de sportfysiotherapeutische en orthopedische expertise toonaangevend in de landelijke (top)sportwereld. Medicort maakt gebruik van innovatieve behandelmethoden en geavanceerde faciliteiten, en werkt samen met verschillende sportbonden, topinstituten, sport-fysiotherapeuten en specialisten.

Door hun werkwijze, aanbod, netwerken en doelgroepen te bundelen, willen FysioHolland-eigenaar Boris van der Vorst en Medicort-eigenaar Rob Tamminga zowel een stevig fundament leggen voor hoogwaardige fysiotherapie als voor onderzoek en innovaties. Daarnaast willen zij gezamenlijk een krachtige samenwerkingspartner zijn voor zorgverzekeraars, ziekenhuizen/klinieken, zorgorganisaties, gemeenten, overheid en sportorganisaties.