Patiënten (weer) zeer tevreden over diagnostische dienstverlening SHL-Groep

12-01-2017

In een landelijk onderzoek naar patiënttevredenheid behaalde SHL-Groep 8,6. Deze score is voor SHL-Groep wederom zeer positief te noemen. De waardering is gestegen van een 8,5 naar een 8,6 ten opzichte van 2015. Patiënten blijken zeer tevreden over de diagnostische centra en prikposten bij SHL-Groep ten opzichte van andere centra in Nederland. In het onderzoek zijn de ervaringen van patiënten gemeten door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect.

 

Doel van het PTO is het inzichtelijk maken van de tevredenheid, beleving, wensen en behoeften van patiënten ten aanzien van de dienstverlening van de deelnemende Medisch Diagnostische Centra (MDC’s). Het PTO wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van SAN (branchevereniging voor diagnostische centra) onder medisch diagnostische centra door heel Nederland.

Hoge patiënttevredenheid
Met een score van 8,6 op Algemene tevredenheid heeft SHL-Groep in 2016 een derde positie verworven in de ranglijst van de 15 onderzochte MDC’s voor het Patiënttevredenheidsonderzoek 2016. In het onderzoek wordt onder meer gekeken naar de kwaliteit van informatievoorziening, inrichting van de wachtruimte, wachttijd en hoe de patiënt geholpen is. Behalve een hoge beoordeling op algemene tevredenheid, ontving SHL-Groep hoge beoordelingen voor de vriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers, die beloond worden met een 8,7.

Onderzoek naar de tevredenheid over diagnostiek in de eerstelijns zorg
Ruim 2.200 patiënten van SHL-Groep vulden dit keer de vragenlijsten in. Patiënten bleken met name zeer positief over de nabijheid, ruime openingstijden en wachttijden. Thema’s die in het onderzoek aan bod komen zijn onder meer de bereikbaarheid, ontvangst, inrichting en wachttijd, bejegening, informatievoorziening, communicatie en samenwerking.

Streven naar de best mogelijke diagnostische dienstverlening
“We zijn natuurlijk heel trots op dit mooie resultaat. We blijven er als eerstelijns diagnostisch centrum naar streven om onze patiënten de beste dienstverlening te bieden. En wie kan ons beter vertellen dan de patiënt zelf of wij daarin ook geslaagd zijn? We monitoren niet alleen de patiënttevredenheid, maar luisteren ook goed naar onze medewerkers die direct contact hebben met de patiënt. En we blijven steeds goed op de hoogte van hoe wij het doen ten opzichte van andere diagnostische centra. Daar halen we onze verbeterpunten uit. We streven ernaar om ieder jaar weer een beter resultaat te behalen. Dat kan alleen dankzij de uitstekende inzet van onze geweldige medewerkers, die ik dan ook zeer dankbaar ben.”, aldus Astrid van der Put, Raad van Bestuur van SHL-Groep.

Over SHL-Groep
SHL-Groep is een stichting zonder winstoogmerk die hoogwaardige medische diagnostiek voor de gezondheidszorg levert. Zorgprofessionals in de eerstelijns gezondheidszorg, zoals huisartsen, verloskundigen maar ook zorginstellingen, kunnen bij onze organisatie terecht voor medische diagnostiek en voor faciliterende ondersteuning in de praktijk. Deze faciliterende ondersteuning is zeer breed: zo bieden we onder andere personeel (praktijkondersteuners) en ondersteuning op het gebied van datamanagement. SHL-Groep beschikt over een zeer geavanceerd laboratorium. Patiënten kunnen op verwijzing van zorgverleners voor bloedafname dichtbij huis naar één van de ruim 280 locaties in Zuidwest Nederland en indien nodig komen we bij mensen thuis. Daarnaast zijn er SHL diagnostische centra in onder andere Bergen op Zoom, Breda (2x), Den Haag, Etten-Leur, Goes, Oosterhout, Oud-Beijerland, Rijen en Roosendaal voor uitgebreid medisch diagnostisch onderzoek. Hier kan men terecht voor onder meer echo’s, ECG’s, röntgenonderzoek, fundusfotografie, botdichtheidsmetingen en MRI-onderzoek.

SHL-Groep heeft een oproep- en bewakingsdienst voor mensen met chronische aandoeningen zoals Diabetes, Hart- en Vaatziekten of een risico hiervoor (CVRM), Astma/COPD en voor Hartfalen.

SRTB, onze trombosedienst, begeleidt ruim 20.000 mensen bij het gebruik van antistollingsmiddelen.