CSC’s EPD Care Solutions live bij Het Oogziekenhuis Rotterdam

07-01-2017

Eerder deze week heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD), Care Solutions van ICT-leverancier en -dienstverlener CSC in gebruik genomen. Het EPD is intuïtief, waardoor het een minimum aan training vereist, en zeer connectief, zodat het gemakkelijk informatie uitwisselt met andere systemen en apparatuur. Care Solutions biedt specialisten en verplegend personeel bij Het Oogziekenhuis Rotterdam een volledig overzicht van de informatie die beschikbaar is over patiënten vanuit verschillende bronnen, waaronder gespecialiseerde medische apparatuur.

 

Alle patiëntgegevens direct inzichtelijk
Nico Klay, voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam zegt: “Het Oogziekenhuis Rotterdam levert oogheelkundige topzorg voor patiënten uit heel Nederland. Om onze patiënten ook in de toekomst goed te kunnen helpen, is een overzichtelijk elektronisch dossier met informatie uit alle bronnen onontbeerlijk. Care Solutions maakt dit mogelijk. Het patiëntendossier laat onder meer direct de informatie zien uit onderzoeken met onze specifiek oogheelkundige medische apparatuur. Onze artsen en verpleegkundigen kunnen patiënten daardoor sneller en beter helpen.”

“Tijdens de invoering van het nieuwe patiëntendossier konden onze artsen en verpleegkundigen gewoon door blijven werken, waardoor onze patiënten op geen enkele manier iets gemerkt hebben van de invoering van het nieuwe patiëntendossier. Dit is een groot voordeel van de geleidelijke, gefaseerde implementatie in plaats van een ‘big bang’-implementatie,” aldus Klay.

Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands bij CSC zegt: “Het Oogziekenhuis Rotterdam zet met de invoering van Care Solutions een belangrijke stap in de vernieuwing van de ICT, die rechtstreeks aan patiënten ten goede komt. De verbeterde informatievoorziening verhoogt de patiëntveiligheid bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, en patiënten kunnen sneller en beter geholpen worden. We zijn er trots op dat CSC, in nauwe samenwerking met zijn strategische partner EasyCare Healthcare, hiermee bijdraagt aan de digitale strategie van Het Oogziekenhuis Rotterdam.”

Over CSC
CSC (NYSE: CSC) helpt klanten de slag naar digitale transformatie te maken. Het bedrijf levert innovatieve technologiediensten en -oplossingen die uniek zijn in de combinatie van sectorspecifieke kennis, wereldwijde schaal, technologieonafhankelijkheid en een brede selectie samenwerkende partners. CSC levert wereldwijd aan vooraanstaande organisaties in de publieke en private sector. Het bedrijf staat op de Fortune 500-lijst en behoort tot de bedrijven die het best scoren op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kijk voor meer informatie op www.csc.com.
CSC’s oplossing Care Solutions is een best-of-breed oplossing voor ziekenhuizen en ZBC’s (zelfstandige behandelcentra), die per module of in zijn geheel kan worden afgenomen en ingezet. De oplossing is gemakkelijk te koppelen en eenvoudig in te passen in het bestaande ICT-landschap. Het ziekenhuis is met deze oplossing regisseur van de eigen ICT-omgeving.

Over Het Oogziekenhuis Rotterdam
Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie. Het Oogziekenhuis Rotterdam fungeert als topzorginstituut voor oogheelkundige zorg. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een ‘Center of Excellence’ en is founding father van de World Association of Eye Hospitals, een wereldwijde vereniging van centers van excellence in de oogheelkunde. Jaarlijks worden In Het Oogziekenhuis Rotterdam 12.000 operaties uitgevoerd en 135.000 patiënten poliklinisch gezien.