Het Prinses Máxima Centrum zoekt verpleegkundigen op Facebook

22-12-2016

Zeker 100 verpleegkundigen heeft het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie nodig. Het gespecialiseerde zorg- en researchcentrum voor kinderen met kanker is daarom een online wervingscampagne gestart. In een filmpje op Facebook en Instagram vertellen kinderen die kanker hebben of hebben gehad, over hun ervaringen met verpleegkundigen. Het filmpje en meer informatie is ook te vinden op www.100verpleegkundigen.nl

 

Het Prinses Máxima Centrum is een gloednieuw centrum helemaal gespecialiseerd in kinderen van 0 tot 18 jaar met kanker. Sinds najaar 2014 verleent het Centrum zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker. Dat doet het nu nog op eigen afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Voorjaar 2018 opent het Prinses Máxima Centrum de nieuwbouw tegenover het WKZ. Dan worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland vanuit het Centrum geholpen.


Verpleegkundigen
Het Prinses Máxima Centrum groeit volop en is daarom nu al op zoek naar verpleegkundigen. Het gaat om verpleegkundigen op niveau HBO of MBO-4. Algemeen verpleegkundigen kunnen bij het Centrum een opleiding volgen voor de kinderaantekening en aantekening voor kinderoncologisch verpleegkundige. De opleidingen starten komend voorjaar. Voor kinderverpleegkundigen en kinderoncologisch verpleegkundigen zijn er eveneens mogelijkheden om in dienst te komen. Het Centrum biedt geïnteresseerde verpleegkundigen de mogelijkheid om eerst eens een dag mee te lopen om zo goed kennis te maken.


Missie
Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan de ziekte. Dat moet en kan beter. Daarom is het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opgericht. Een uniek Centrum in Utrecht, volledig gespecialiseerd in kinderen met kanker. Alle top specialistische zorg en alle research komt in het Prinses Máxima Centrum bij elkaar. Met maar één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. In de aanpak van het Centrum staat het kind altijd centraal. Ook tijdens de ziekte proberen de zorgmedewerkers het gewone leven en de ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk door te laten gaan. Op www.100verpleegkundigen.nl vertellen verpleegkundigen over hun werk bij het Prinses Máxima Centrum.