OLVG ziekenhuis eerste in Nederland met locatie onafhankelijke toegang tot medische beelden met Sectra UniView door nieuwe EPD integratie

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

05-12-2016

IT en medisch technisch bedrijf Sectra (STO: SECT B) heeft een nieuw project in OLVG ziekenhuis in Amsterdam afgerond. Door de integratie van Sectra UniView in het Epic EPD, hebben de medisch specialisten van het ziekenhuis toegang tot alle radiologische beelden op mobiele devices, wordt de efficiƫntie verhoogd en kan de zorgkwaliteit verder worden verbeterd.

br /> De oplossing is gerealiseerd door integratie van de Sectra zero-footprint viewer, UniView, met Epic’s Haiku en Canto mobiele applicaties voor smartphones en tablets. Een gebruiksvriendelijke interface biedt artsen van OLVG een snelle en veilige webtoegang tot medische beelden en bijbehorende patiëntgegevens waar en wanneer ze dat nodig hebben, waardoor snelle en accurate beslissingen mogelijk zijn. Ontmoetingen met patiënten worden een stuk eenvoudiger en het aanvragen van peer reviews wordt hierdoor makkelijker, zelfs wanneer collega's werken vanuit huis of een andere locatie.


"Als arts wil ik in staat zijn mijn patiënten relevante beelden te laten zien als we het over hun casussen hebben." zegt Felix Kreier, Kinderarts en CMIO van OLVG.
"Eerder was ik beperkt omdat mijn werkstation niet meegenomen kon worden en de patiënten niet altijd in staat waren om naar mijn bureau te komen. Met de nieuwe mobiele oplossing, mede mogelijk gemaakt door Sectra en Epic, heb ik snel en eenvoudig, waar ik ook ben, toegang tot de beelden. Dit maakt het veel makkelijker voor mij te overleggen en casussen te bespreken met patiënten en mijn collega’s".


Onno Gabel, Hoofd Informatisering van OLVG, voegt toe: "Iedereen heeft tegenwoordig alle informatie bij de hand - waarom medische beelden niet? De integratie tussen Epic, Sectra en ons IT-beleid realiseert een veilige oplossing voor een eenvoudige toegang en het bekijken van beelden binnen en buiten het ziekenhuis. De oplossing is geaudit door een extern bedrijf in opdracht van het ziekenhuis en veilig om te gebruiken."


Een geïntegreerde werkplek – de sleutel tot efficiëntie
Sectra is van mening dat gebruikers veel baat hebben bij een beeldmanagementsysteem, een VNA en een zero-footprint viewer die nauw zijn geïntegreerd met het EPD en dat versterken. Daarom is Sectra continu bezig om samen met klanten de uitwisseling van gegevens en de workflows die de overbrugging maken te verbeteren.
Met focus op het ondersteunen van geïntegreerde processen in de gezondheidszorg ontwikkelt en levert Sectra oplossingen die het EPD aanvullen, door middel van beeldvorming en diagnostische tools op het gebied van radiologie alsook beeldbehoeften binnen andere specialismen zoals dermatologie, oogheelkunde en pathologie.


Over Sectra UniView
Sectra UniView maakt deel uit van de bestaande Sectra beeldmanagement-infrastructuur, wat ervoor zorgt dat het voldoet aan dezelfde hoge normen voor veiligheid, beveiliging en beschikbaarheid als de reguliere werkplek. Het is ontworpen voor een kostenefficiënte inzet en is eenvoudig te schalen.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact