Monitor aan SEH-bed toont wachttijd

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

18-10-2016

Het Deventer Ziekenhuis heeft monitors op de Spoedeisende Hulp geplaatst waarop patiënten kunnen zien hoelang zij moeten wachten op behandeling door een arts.

De monitors geven aan hoeveel patiënten een arts in behandeling heeft, wat de gemiddelde wachttijd is, hoeveel behandelkamers in gebruik zijn en hoelang een patiënt zelf aanwezig is. Die informatie wordt elke minuut ververst.

Artsen en verpleegkundigen hoeven hiervoor geen extra gegevens te registreren; er wordt gebruikgemaakt van gegevens die toch al worden gebruikt in het digitale afdelingssysteem. Zo wordt bijvoorbeeld opgeteld hoeveel patiënten een arts in behandeling heeft, en de wachttijd verandert automatisch als er een patiënt binnenkomt die in een levensbedreigende situatie verkeert en voorrang krijgt.

SEH-arts Minke Twijnstra meldt in een toelichting dat ze hoopt dat de schermen ‘inzichtelijk maken hoe druk het soms is’ en ‘dat het begrip voor wachten groeit’ – en dat daarmee ook de tevredenheid bij patiënten toeneemt.

Met de monitors, die sinds deze week in alle 23 behandelkamers op de afdeling in gebruik zijn, wil het ziekenhuis tegemoet komen aan de behoefte van patiënten op de Spoedeisende Hulp om meer duidelijkheid te krijgen over hun wachttijd.

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact