Van Rijn: ‘Alcoholoverlast op SEH ongehoord’

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

16-06-2016

De overlast die dronken patiënten op een Spoedeisende Hulp veroorzaken, is ongehoord. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) deze week aan de Tweede Kamer.

align="">In mei liet de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) in een gesprek met de ministeries van VWS en Veiligheid & Justitie weten zich grote zorgen te maken over de overlast door alcoholgebruik. De NVSHA wil de verkoop van alcohol aan banden leggen. Van Rijn zegt de signalen van de NVSHA ‘heel serieus’ te nemen. Hij wil ze betrekken bij de huidige evaluatie van de Drank- en Horecawet.

Volgens NVSHA-voorzitter Crispijn van den Brand is zijn vereniging de uitgelezen organisatie om aan de bel te trekken. SEH-artsen hebben een compleet beeld van alle medische problemen door alcohol, aldus Van den Brand. ‘We zien kinderen die te veel alcohol drinken, we zien hersenletsel, en fracturen en letsels die de chirurg moet opereren én we zien de inwendige schade door alcohol die de internist behandelt.’

Eva Nyst


Lees ook:

24-05-2016   Oproep kinderarts: film je laveloze kind
08-03-2016   Forse toename aantal comazuipers
05-12-2014   Comazuipen in herziene NHG-Standaard
04-03-2015   Onlinehulp werkt goed bij alcoholprobleem
10-12-2013   Bespreekbaar maken alcoholgebruik van de patiënt

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact