Training voor ebola in Amsterdam

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

16-10-2014

Medisch personeel uit de hele wereld wordt vanaf volgende maand in een Amsterdamse fabrieksloods getraind in de aanpak van ebola. Artsen zonder Grenzen bootst er een Afrikaans veldhospitaal zonder elektriciteit en stromend water na.

Na Brussel is Amsterdam de tweede stad waar een opleidingslocatie voor ebolamedici komt, schrijft de Volkskrant. Naast artsen en verpleegkundigen moeten locatiecoördinatoren, logistiek medewerkers en onderhoudsmensen er een tweedaagse cursus volgen. Die is vooral gericht op het leren omgaan met de primitieve omstandigheden in een Afrikaanse ebolakliniek.

Artsen zonder Grenzen meldde twee weken geleden binnen een halfjaar honderd artsen nodig te hebben. Er kwamen meer dan tweehonderd reacties, zelfs van mensen zonder medische opleiding, maar verreweg de meeste reacties waren onbruikbaar. Tot nu toe zijn dertien artsen geschikt bevonden.

Dat een goede voorbereiding geen luxe is, blijkt uit de besmetting van twee verpleegsters uit de Verenigde Staten die waren betrokken bij de behandeling van ebolapatiënten. De veiligheidsprotocollen die besmetting moeten voorkomen zouden op grove wijze zijn geschonden.

 

Novum, via Medisch Contact
Voor vacatures voor anios, aios, basisartsen en medisch specialisten, ga naar medischcontactbanen.nl

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact