Artsenvereniging wil meer voedingsadvies van arts

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

03-06-2016

Het bewustzijn over effecten van voeding en leefstijl vergroten en kennis delen. Dat wil Arts en Voeding, een nieuwe artsenvereniging voor huisartsen en specialisten die vandaag wordt opgericht tijdens een congres over arts en voeding in Rotterdam.

align="">Volgens de oprichters geven jonge huisartsen graag leefstijladviezen, maar zijn er barrières. Initiatiefnemer en voorzitter Tamara de Weijer: ‘In de artsenopleiding is er nog altijd nauwelijks aandacht voor voeding. En ook het merendeel van de huisartsen besteedt er nauwelijks aandacht aan.

Terwijl in de opleidingen weken onderwijstijd wordt besteed aan zeer zeldzame ziektes en medicatie gaat er circa 0,001 procent van de onderwijstijd over voeding en leefstijl. Dat moet anders en dat is precies wat we gaan doen met de Vereniging Arts en Voeding’, aldus de in Zwaag gevestigde huisarts.

De vereniging, met een bestuur van zes artsen onder wie hoogleraar cardiologie Leonard Hofstra en hoogleraar interne geneeskunde Hanno Pijl, lanceert ook een online wetenschappelijk kennisplatform.

Eva Nyst

http://www.artsenvoeding.nl/ 

Lees ook:

13-04-2016   ‘Negeer het nieuws over voeding’
04-12-2007   'Gij zult verbranden'
19-02-2008   Luilekkerland
05-04-2016   Kinderartsen gaan kinderen leren groente eten
26-11-2014   Medische en voedingswereld: praat met elkaar - Marcel Canoy
06-01-2016   Leefstijladvies zinloos met snackbar om de hoek

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact