Geen vergoeding voor co’s: Kamer is kritisch

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

01-06-2016

Dat blijkt uit de ‘schriftelijke inbreng’ naar aanleiding van een brief van minister Bussemaker, waarin zij stelt dat geneeskundestudenten geen speciale...

align="">Dat blijkt uit de ‘schriftelijke inbreng’ naar aanleiding van een brief van minister Bussemaker, waarin zij stelt dat geneeskundestudenten geen speciale studievergoeding nodig hebben tijdens hun coschappen.

In haar brief rekent Bussemaker voor dat geneeskundestudenten hun extra studieschuld, door een langere studie en geen tijd voor een bijbaan, na hun opleiding ruimschoots terug kunnen betalen. In de schriftelijke inbreng reageren de partijen op de brief.

De Geneeskundestudent zegt in een reactie blij te zijn dat de Eerste en Tweede Kamer het niet bij de brief van de minister laten zitten. Ook willen ze het gesprek met de minister graag aangaan.

VVD, CDA, D66 en ook GroenLinks hebben wel meer kritiek op de brief van Bussemaker. Zo vinden de CDA-kamerleden haar argument dat een geneeskundestudent anderhalf jaar na de studie gemiddeld 650 euro meer verdient dan andere academische studenten niet valide en onvolledig. D66 valt over het maandelijks te lenen bedrag van 288,95 euro en stelt dat dit bedrag voor de meeste studenten niet toereikend is om van rond te komen. GroenLinks vindt dat de overheid het goede voorbeeld moet geven door het geven van een stagevergoeding voor de coschappen. De minister wil dit niet, omdat de coschappen geen stage zouden zijn, maar een opleidingstraject. GroenLinks zou graag van haar horen wat het verschil daartussen precies is.

Simone Paauw

Lees ook:

29-10-2015   22.000 handtekeningen voor petitie stagevergoeding coassistenten
06-04-2016   Minister: ‘Coassistenten moeten gewoon lenen’
20-10-2015   Handtekeningenactie coassistenten voor beurs
09-09-2010   Coassistenten zeggen bijbaan op
02-12-2008   Geen cent voor de coassistent

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact