‘Verzekeraar zet detective in bij letselschade’

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

29-05-2016

Verzekeraars die schadeclaims uitkeren aan verkeersslachtoffers schakelen bij whiplashpatiënten particuliere recherchebureaus in om fraude op te sporen. Dat meldt KRO-NCRV-programma De Monitor vandaag.

align="">Verzekeraars wantrouwen de klachten en vinden in foto’s op Facebook en internet aanleiding om een onderzoek te starten. In de uitzending concludeert Arnold Roosendaal, jurist bij kennisinstituut TNO dat een opeenstapeling van foutieve interpretaties ten onrechte kan leiden tot verdenking van fraude en het starten van een fraudeonderzoek.

Whiplashpatiënten worden volgens De Monitor geobserveerd in hun huis en buiten de deur. De privédetectives gaven zich onder meer uit voor hotelgasten en overnachten in de Bed & Breakfast van één van de verkeersslachtoffers. Huisarts Kees Vos promoveerde op nek- en schouderklachten en is voorzitter van de Medische Adviesraad van de Whiplash Stichting Nederland. Hij bekritiseert in de uitzending het wantrouwen van de verzekeraars. Whiplashklachten zijn niet aan te tonen met foto’s of een MRI-scan. ‘En daar gaat het mis’, vindt Vos. Volgens Vos zijn veel beschuldigingen van fraude onterecht.

Eva Nyst

@medischcontact

Lees ook:

10-06-2015   CVS/ME - Emile Keuter
09-04-2014   Intensieve fysiotherapie niet beter bij whiplash
17-06-2008   Geen rust bij whiplash

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact