Frank de Grave stopt als voorzitter FMS

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

20-05-2016

Frank de Grave stopt als voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Op een bijeenkomst van de voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen liet hij weten geen verlenging te willen van zijn huidige termijn. Deze eindigt op 1 januari 2017.

align="">De Grave is de eerste voorzitter van de medisch specialisten die zelf geen arts is. In een persbericht laat de FMS weten: ‘De Federatie Medisch Specialisten bestaat anderhalf jaar en heeft inmiddels een stevig fundament. Daarom is het volgens De Grave nu het moment voor een nieuw gezicht om de medisch specialisten te leiden en de FMS verder uit te bouwen.’

Een benoemingscommissie bestaande uit drie voorzitters van wetenschappelijke verenigingen en drie leden van het FMS-bestuur zal in juni aan de algemene vergadering met alle voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen een profielschets voorleggen.

De Grave volgde in 2010 Willem van der Ham als voorzitter op. Hij sloot zorgakkoorden met het ministerie van VWS, dat de toenemende zorgkosten wilde beteugelen. Ook vormde hij de Orde van Medisch Specialisten om tot de FMS. Sinds 1 januari 2015 maken alle 29 wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten en drie andere wetenschappelijke verenigingen – de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers NVZA, de Nederlandse Vereniging van Klinisch Chemici NVKC, en de Nederlandse Vereniging van Klinisch Fysici NVKF – deel uit van één federatie.
Eva Nyst
@medischcontact

Lees eerdere interviews met Frank de Grave

24-09-2013   OMS-topman Frank de Grave: ‘Verschuiving naar eerste lijn kent grenzen’
14-02-2012   ‘Elke zorgeuro doelmatig besteden’
07-12-2010   ‘Zonder dokters gebeurt er niks’

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact