Van Rijn niet bezorgd over krimp Philadelphia

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

10-10-2014

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) vindt het niet erg dat zorgreus Philadelphia zich uit een groot aantal gemeenten terugtrekt. Hij ziet het als een eerste stap naar schaalverkleining. Dat heeft de bewindsman woensdag gezegd tijdens een Kamerdebat over de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten.

Van Rijn sloot zich aan bij een opmerking van PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk. Die constateerde dat het wellicht helemaal niet zo erg is dat de zorgaanbieder zich uit zo veel gemeenten terugtrekt. 'Misschien hebben we dankzij deze hervorming nu eerste stappen naar schaalverkleining gezet', zei het Kamerlid.

De Tweede Kamer debatteert woensdag over de voortgang van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die regelt onder meer de overgang van de zorgtaken naar de gemeenten. Ook is erin bepaald hoe bijvoorbeeld de dagbesteding van ouderen en zorg aan huis wordt opgezet. 'Zorg en ondersteuning brengen we hiermee weer dichterbij in de buurt van mensen', besloot Van Rijn.

Philadelphia, een van de grote zorgverleners van Nederland, kondigde vorige maand aan zich uit honderdvijftig van de tweehonderd gemeenten waar de organisatie actief is terug te trekken. Aanleiding zijn de hervormingen in de zorg waardoor gemeenten vanaf 1 januari onder meer verantwoordelijk worden voor de begeleiding van gehandicapten.

Novum via Medisch Contact

Voor vacatures voor anios, aios, basisartsen en medisch specialisten, ga naar medischcontactbanen.nl

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact