Huisartsen mogen preferente verzekeraar kiezen

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

07-04-2016

De LHV heeft vandaag elf afspraken gepubliceerd die zijn gemaakt om het afsluiten van contracten tussen huisartsen en zorgverzekeraars te vergemakkelijken. Een van de afspraken is dat huisartsen zelf kunnen kiezen met welke verzekeraar ze een contract sluiten.

align="">De LHV is vooral tevreden met de afspraak dat huisartsen eerder worden betrokken via bijeenkomsten. In het verleden moesten huisartsen binnen twee weken het contract tekenen. Volgens de nieuwe afspraken hebben ze in ieder geval vijf weken bedenktijd en krijgen ze in een eerder stadium tijdens een aantal bijeenkomsten inspraak in wat er in het contract wordt opgenomen.
Andere afspraken zijn dat er ook meerjarige contracten worden aangeboden, er evaluatie plaatsvindt voor elke nieuwe contractperiode en zorgverzekeraars huisartsen betrekken bij het samenstellen van het contractaanbod.

Onder het motto ‘Het roer gaat om’ hervormen onder andere huisartsenverenigingen en Zorgverzekeraars Nederland de huisartsenzorg. Actiegroep Het Roer Moet Om start deze week een inventarisatie van successen en teleurstellingen in onderhandelingen met verzekeraars.

Eva Nyst
@evanyst

Lees ook:

07-01-2016   Website 'Het roer gaat om’ live
04-04-2016   ‘Het roer gaat om’ positief over resultaat
13-10-2015   Het roer blijft om
03-07-2015   Werkgroepen verbetering huisartsenzorg van start

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact