VWS zegt rust in regelgeving toe

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

01-04-2016

Door onrust in wet- en regelgeving en dure geneesmiddelen is het lastig om contracten te sluiten tussen verzekeraars en aanbieders van medisch-specialistische zorg.

align="">Het ministerie van VWS spreekt daarom de intentie uit om ‘wijzigingen in wet- en regelgeving te beperken en de wijzigingen die worden doorgevoerd tijdig bekend te maken.’ Dat liet minister Schippers gisteren weten aan de Tweede Kamer.

VWS inventariseerde met specialisten, ziekenhuizen en verzekeraars waarom het afsluiten van contracten moeizaam verloopt. Elk jaar start op 19 november het ‘overstapseizoen’ voor verzekerden en dan moet eigenlijk bekend zijn voor welke zorg de verzekeraars contracten hebben afgesloten. Om te zorgen dat de contracten voortaan op 19 november rond zijn, is een tijdlijn opgesteld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat monitoren of de deadlines hierin worden gehaald en of de regels worden gevolgd.

De Federatie van Medisch Specialisten, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Zelfstandige Klinieken Nederland en Zorgverzekeraars Nederland zullen deze maand nog twee keer samenkomen om meer oplossingen te formuleren.

Eva Nyst
@medischcontact

Lees ook:

17-09-2015   Weinig vertrouwen in NZa-regels zorginkoop
15-07-2015   Ruimte en rust - Hugo Keuzenkamp
27-02-2015   NZa onderzoekt klachten over contractering

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact