Meeste zorgmedewerkers willen binnen jaar uit de zorg

09-09-2013

De meeste medewerkers in de zorgsector, zoals verpleegkundigen en verzorgenden, vrezen voor hun baan en oriƫnteren zich op een job buiten de zorg.

div>Dit blijkt uit onderzoek van gezondheidszorgbanen.nl, een vacature website voor zorgprofessionals. Tweederde van de zorgmedewerkers vreest dat de komende twee jaar hun baan op het spel staat. Zij willen binnen nu en een jaar wisselen van baan. Slechts 23% maakt zich geen enkele zorgen.

 
Economische crisis
De onrust onder de zorgmedewerkers is hoogstwaarschijnlijk aan de crisis te wijten. Driekwart van de ondervraagden vindt dat de economische crisis de sfeer op de werkvloer heeft veranderd. Maar liefst tweederde van de respondenten denkt aan het zoeken van een baan buiten de zorg. Een derde vindt juist dat de zorg hen op het lijf geschreven is: zij geven aan nooit op zoek te gaan naar een baan buiten de zorg.
 
‘Niets te vrezen’
Volgens  Suzanne Eijkemans van Gezondheidszorgbanen.nl hebben de zorgmedewerkers juist niets te vrezen:  ‘Op onze website staan nu 1500 vacatures voor banen in de gezondheidszorg, en dat aantal groeit wekelijks. Er is geen enkele reden tot paniek: er is werk genoeg.’