NZa start leerstoel in Tilburg

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

23-02-2016

De Nederlandse Zorgautoriteit en Tilburg University starten samen een leerstoel ‘Organisatie en financiering van de zorgsector’, die zal worden ingevuld door NZa-directeur Strategie Misja Mikkers.

align="">Onderzoeksgebieden waarop Mikkers zich zal gaan richten zijn de zorgverzekeringsmarkt, de contractering tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders en de doelmatigheid van het zorgaanbod.

Volgens een woordvoerder van de NZa doet de autoriteit al veel onderzoek naar deze onderwerpen, maar leeft er bij de NZa een behoefte de kennis en expertise te verbreden. ‘Wij vinden een brug naar de wetenschap heel belangrijk. We willen onze onderzoeken verder wetenschappelijk onderbouwen, zodat we ons toekomstig beleid erop kunnen afstemmen. Neem de financiering van de zorg; dat is een heel actueel onderwerp, waar we meer tijd en energie in willen steken. Bovendien denken we dat we veel kennis en expertise kunnen inbrengen bij de Tilburg University, waarmee we studenten kunnen interesseren voor het onderwerp.’

Simone Paauw 

Lees ook:

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact