‘Zorgverleners, meld vermoeden prostitutie’

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

09-02-2016

Meld Misdaad Anoniem begint vandaag met een nieuwe campagne tegen loverboys en allerlei zaken die kunnen wijzen op mensenhandel. De organisatie richt zich daarbij specifiek op zorgverleners die werken met jeugd of verstandelijk beperkte mensen.

align="">De kans dat een slachtoffer van mensenhandel dat zelf meldt, is erg klein. Daarom wordt mensen die werken bij onder meer jeugdzorg, welzijnswerk, centra voor jeugd en gezin, maatschappelijk werk op school en de spoedeisende hulp, gevraagd zich – al dan niet anoniem – te melden als ze signalen herkennen van mogelijke prostitutie. ‘Een meisje dat vaker de spoedeisende hulp bezoekt in verband met zwangerschap, een soa of verwondingen’, geeft Meld Misdaad Anoniem als voorbeeld.

In 2014-2015 is er ook al een campagne gevoerd over gedwongen prostitutie. Die richtte zich specifiek op mensen in de seksbranche. Deze campagne leidde volgens Meld Misdaad Anoniem tot een recordaantal meldingen over misstanden in de prostitutie. De nieuwe campagne richt zich specifiek op prostitutie van minderjarigen.

ANP

Meld Misdaad Anoniem: Loverboyprobleem centraal in campagne Meld Misdaad Anoniem

28-01-2014   Centrum ziet 40 slachtoffers van geweld

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact