Medisch Contact koppelt zorgpersoneel aan vacatures voor covid-19

16-03-2020

 Vandaag heeft Medisch Contact een speciaal vacatureplatform gelanceerd vanwege de vraag naar extra zorgpersoneel in de strijd tegen het coronavirus. Zorginstellingen kunnen op gezondheidszorgbanen.nl/covid19 gratis vacatures plaatsen voor extra personeel. Cross Media Nederland, de salespartner van het artsenvakblad, zal zorginstellingen hierbij zo veel mogelijk ondersteunen.

Geneeskundestudenten, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die hun steentje willen bijdragen, kunnen zich via een van de tien banenplatforms van Gezondheidszorgbanen zoals Artsinspebanen.nl en Verpleegkundigenbanen.nl opgeven. Zij ontvangen vervolgens dagelijks per e-mail vacatures in de regio naar voorkeur. Afgelopen week zijn er op basis van deze samenwerking met gratis vacatures op onze banensites al 150 geneeskundestudenten gekoppeld aan GGD’s.

Het nieuwe vacatureplatform is een initiatief van Medisch Contact, De Geneeskundestudent, KNMG, Cross Media Nederland en IT-partner Blue Skies Information Services. Door gebruik te maken van bestaande infrastructuur willen de initiatiefnemers op een georganiseerde manier personeelstekorten in de zorg gedurende de SARS-CoV-2-epidemie terugdringen.