Minister Schippers scherpt regels ‘mooimaakindustrie’ aan

21-11-2013

Schippers treft maatregelen om het “grijze gebied” in de cosmetische industrie aan banden te leggen.

h2>Bevoegde specialisten

Als het aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ligt, mogen rimpelvullers binnenkort alleen nog ingebracht worden door bevoegde specialisten. Naar verwachting zal deze regel worden doorgetrokken naar lasertherapieën. Op deze manier wil zij de bevolking in bescherming nemen tegen malafide aanbieders in de ‘mooimaakindustrie’. Nog vóór 2014 zal de Tweede kamer haar voorstellen in behandeling nemen.

 

In navolging van eerdere voornemens

Schippers kondigde eerder vorig jaar reeds aan dat zij graag af wil van de "grijze zone" in de schoonheidssector. Verder acht zij het van groot belang dat potentiële klanten beter op de hoogte worden gebracht van de risico’s die bij cosmetische ingrepen om de hoek komen kijken. Hierbij kan worden gedacht aan het toevoegen van waarschuwingen in televisieprogramma’s met cosmetische thema’s. Daarnaast wil zij graag dat de kwaliteit van de ingrepen omhoog gaat. Met uitzondering van medische afwijkingen zoals flaporen wil zij een leeftijdsgrens van 18 jaar voor cosmetische ingrepen. 
 

Goedgelovigheid

In aanvulling op haar voorstellen geeft Schippers echter ook aan dat de burger zelf wat vaker achterdochtig zou moeten zijn. ‘Velen denken dat het wel goed zit zodra iemand een witte jas draagt, ‘ aldus de minister. 
 
Voor actuele vacatures in de cosmetische- en zorgbranch kunt u terecht in onze online vacaturebank