Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2019 geopend| Welke zorgorganisatie heeft het beste project voor meer werkplezier?

23-06-2019

Na succesvolle edities in 2017 en 2018, met meer dan 100 inzendingen, is nu de inschrijving voor de derde editie van de Nationale HR Zorg Award geopend. Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om een project in te sturen dat bijdraagt aan meer werkplezier. Inschrijven kan tot 14 augustus 2019 via www.hrzorgaward.nl.

 

De award is een initiatief van FWG Progressional People en is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het vergroten van werkplezier in de zorg, zorgmedewerkers te behouden en instromers aan te trekken. Zodat we gezamenlijk toewerken naar een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg. Heeft uw organisatie een creatief, innovatief of duurzaam project dat bijdraagt aan meer werkplezier? Dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Of zijn er in uw organisatie andere manieren om werkplezier te vergroten? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

De prijs
De prijsuitreiking vindt plaats op 1 oktober 2019, tijdens een event van FWG Progressional People. De jurywinnaar ontvangt een bokaal, als stimulans voor vernieuwend (HR)-beleid dat positieve invloed heeft op het thema werkplezier. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

De jury
De jury bestaat uit voorzitter Greet Prins (bestuursvoorzitter van Philadelphia), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lieke Lange (namens de winnaar 2018) en Elise Merlijn (FNV). Deze onafhankelijke jury kiest aan de hand van de gestelde criteria vijf genomineerden, waaruit uiteindelijk de winnaar volgt.

Winnaars voorgaande jaren
Vorig jaar was Pluryn de winnaar van de juryprijs met het project CarrièreSwitchers. Het project biedt zij-instromers een tweejarig omscholingstraject waarbij de instromers direct in dienst komen en een salaris ontvangen. Het gaat om MBO 4 Maatschappelijke zorg, met de uitstroomrichtingen gehandicaptenzorg of jeugd. Pluryn doet dit traject in samenwerking met het ROC. In 2017 won Cello Zorg met het project Leer en Versterk (LEV). Medewerkers, studenten én cliënten leren samen in de praktijk. Teams van Cello en studenten van het Koning Willem 1 College creëren vernieuwend onderwijs op de werkplek. De doelen: een gelukkig leven voor mensen met een beperking, open communicatie en meer werk- en leerplezier.
Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award vindt u op de website: www.hrzorgaward.nl.