Nieuwe eboladode in Sierra Leone

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

15-01-2016

In Sierra Leone is een 22-jarige vrouw bezweken aan het besmettelijke virus ebola. De melding van haar dood komt enkele uren nadat Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekendmaakte dat er een einde was gekomen aan de ebola-epidemie in West-Afrika.

align="">De WHO waarschuwde gisteren al dat oplaaiingen dreigen in de drie landen die door de epidemie het hardst werden getroffen: Guinee, Sierra Leone en Liberia. ‘Uit onderzoek blijkt dat het virus relatief snel verdwijnt bij overlevenden, maar langer dan een jaar kan overleven in het semen van een kleine groep mannen en in zeldzame gevallen wordt overgedragen’, liet de organisatie gisteren weten.

Sierra Leone werd al op 7 november ebolavrij verklaard. Uit twee tests op het lichaam van de vrouw die in het noorden van het land is overleden, blijkt dat ze is bezweken aan ebola. Eerder werd overigens gemeld dat het om een jongetje ging. De vrouw had recentelijk gereisd. Inmiddels zijn 27 mensen achterhaald met wie ze contact heeft gehad.

De ebola-epidemie brak in maart 2014 uit en kostte volgens de WHO meer dan 11.300 levens. Het was de ergste uitbraak van ebola tot nu toe.

ANP/Eva Nyst

Datum   Titel
05-01-2016   Guinee ebolavrij
20-07-2015   Liberia weer ebolavrij
21-08-2014   Dossier Ebola

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact