Praktijkondersteuner voelt zich gewaardeerd

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact

13-01-2016

Bijna twee derde van de praktijkondersteuners voelt zich ‘zeer gewaardeerd’ door de artsen met wie ze samenwerken. De meeste verpleegkundigen in ziekenhuizen noemen de waardering door artsen ‘voldoende’. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde Nivel-rapport ‘De aantrekkelijkheid van werken in de zorg’.

align="">Het Nivel vraagt praktijkondersteuners en verpleegkundigen in ziekenhuis, ggz en thuiszorg al jaren of ze tevreden zijn met hun werk. De waardering door artsen komt altijd aan de orde. Zeven op de tien verpleegkundigen geven aan dat deze waardering voldoende of sterk is. De rest ervaart geen of weinig waardering. Daar staat het ervaren enthousiasme van patiënten tegenover: 48 procent van de verpleegkundigen voelt zeer gewaardeerd door de patiënt en de andere helft vindt die waardering voldoende.

Ruim 4 procent van de artsen en bijna 4 procent van de patiënten waardeert ons totaal niet, zo ervaren de verpleegkundigen. Desalniettemin geven ze hun werk rapportcijfer 7,6. Driekwart van hen geeft aan dat meer handen aan het bed en minder administratieve lasten het werk aantrekkelijker zouden maken.

Eva Nyst

Nivel: Zorgpersoneel vindt werk leuk, ondanks stijgende werkdruk

Geschreven door:
Webredactie Medisch Contact